Гимн нашої парафії

audio
Слова: Тетяна Гурей Музика: Любомир Кончаківський Виконали: Любомир та Олеся Кончаківські, молодіжний хор "Слідами Херувимів"

Категорії

Пожертва на храм

Ми на Facebook

Папа: Довіряймо Богові навіть коли не розуміємо, що Він робить

папа месаДовіряти Богові навіть у найважчих життєвих ситуаціях, навіть тоді, коли ми не розуміємо історії, яку Господь творить разом із нами, бо вона завжди є історією спасіння. Про це у своїй проповіді говорив Папа Франциск 18 грудня 2014 р. у каплиці ватиканської резиденції «Дім святої Марти».

Папа наголосив, що Бог запрагнув спасти людство саме в історії: це спасіння є історичним, а не виробленим у лабораторії. Всемогутній Бог пройшов шляхом історії разом зі своїм народом. Тому, як підкреслив Святіший Отець: «Немає спасіння без історії. І щоб дійти до сьогоднішнього моменту, була довга історія». Господь творить історію разом із нами, крокуючи поряд з нами, а коли ми помиляємося, Він виправляє історію та веде нас уперед. Якщо ми цього не зрозуміли, то ніколи не зрозуміємо Христового Різдва. Протягом цієї історії спасіння Бог вибрав деяких осіб для того, щоб допомагали народові йти вперед, таких як Авраам, Мойсей, Ілля. У їхньому житті також були важкі хвилини, різні моменти незручностей та неспокою. Певної миті Мойсей та Ілля навіть бажали померти, але потім ввірилися Господеві. Також і сьогодні є люди, які б хотіли жити спокійно, але Господь завдає їм незручностей, щоб разом із ними творити історію, Він не раз скеровує нас на шлях, яким ми не хочемо іти.

Святіший Отець також звернув увагу на біблійний уривок із Євангелія, де розповідалось про один із таких незручних моментів історії, коли святий Йосиф довідався про те, що його наречена Марія — вагітна. Ця ситуація, без сумніву, спричинила йому чимало дискомфорту: проходячи повз інших жінок тієї місцевості, він бачив, як ті пошепки пліткували про нього. Скільки ж думок пробігло у нього в голові! Одна з них завдавала йому великого болю: він не розумів, як Марія, будучи побожною дівчиною, наважилась на невірність своєму обручникові, а якщо він Її тепер звинуватить, то Її каменують, згідно з тогочасним звичаєм. Але в такі хвилини вибрані Богом особи брали на себе тягар проблем і незручностей навіть тоді, коли до кінця їх не усвідомлювали. Як ось учинив Йосиф: він звинувачує себе самого перед іншими людьми, щоб у цей спосіб виправдати свою наречену. Після сну, в якому ангел з’явився Йосифові, він прийняв Марію і погодився прийняти майбутнє дитя за своє.

Папа підсумував, що творити історію для Господа Бога означає крокувати разом зі своїм народом і випробовувати своїх обранців протягом цього шляху. Але наприкінці Господь усіх їх спасає. Тому слід завжди з довірою покладатися на Господа Бога, навіть у найважчих і незручних для нас життєвих хвилинах, пам’ятаючи завжди про те, що Творець крокує разом із нами протягом історії, адже Він є нашим Батьком. «Нехай Господь допоможе нам зрозуміти цю таємницю свого крокування в історії зі своїм народом, таємницю випробування та велич серця своїх обранців, які беруть на себе болі, проблеми, а також приймають подобу грішників — як Ісус — щоб творити історію», — закінчив проповідь Святіший Отець.

За матеріалами: Радіо Ватикан

No Comments Yet

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.