Гимн нашої парафії

audio
Слова: Тетяна Гурей Музика: Любомир Кончаківський Виконали: Любомир та Олеся Кончаківські, молодіжний хор "Слідами Херувимів"

Категорії

Пожертва на храм

Ми на Facebook

Чому так важко потрапити відразу до раю?

РайЗгідно з вченням Церкви, спасається і потрапляє в рай той, хто перебуває в стані Божої благодаті. Однак це не означає, що в рай потрапляють негайно: шлях до нього лежить через чистилище. 

Чистилище — це не покарання, а милість. Як говорить Катехизм Католицької Церкви, «Ті, що помирають у ласці і приязні Божій, хоча мають запевнення про своє вічне спасіння, після смерті переходять очищення, щоб здобути святість, необхідну для входження до небесної радості» (ККЦ 1030).

Церковне Передання, посилаючись на деякі тексти Писання, говорить про очисний вогонь: «”Що стосується невеликих провин, то треба вірити, що перед судом існує вогонь очищення, бо так твердить Той, Хто є Правдою: коли хтось говорить хулу на Духа Святого, то це йому не буде прощено ні в цьому житті, ні в майбутньому (Мт. 12,31-32). З цього твердження ми можемо зрозуміти, що деякі провини можуть бути прощені в цьому житті, а деякі з них — у майбутньому” (Св. Григорій Великий, Діалоги, 4,41, 3.)» (ККЦ 1031).

Апостол Павло говорить, що «виявлене діло кожного бо день покаже, тому що він вогнем об’являється, і вогонь діло кожного випробує, яке воно є. І коли чиє діло, яке збудував хто, устоїть, то той нагороду одержить.

А коли ж діло згорить, той матиме шкоду, хоч сам він спасеться, але так, як через вогонь» (1 Кор. 3,14-15).

Хоча догма про чистилище була прийнятаКатолицькою Церквою тільки в XV столітті, і на Заході, і на Сході Церква завжди вірила, що душі, які покаялися не до кінця або душі померлих, які не перебувають в смертному гріху, але в недосконалості, після смерті повинні пройти очищення, і тому їх підтримують заупокійними молитвами.

Католицький Оглядач

No Comments Yet

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.