Гимн нашої парафії

audio
Слова: Тетяна Гурей Музика: Любомир Кончаківський Виконали: Любомир та Олеся Кончаківські, молодіжний хор "Слідами Херувимів"

Категорії

Пожертва на храм

Ми на Facebook

Життя коротке. Дивись, не проспи!

Такі слова часто можна зустріти в рекламі кави або енергетичного напою. Чарівний аромат і заряд бадьорості. Адже життя коротке! Біжать години, за ними дні. Наші дні полічені. І ми, як християни, не можемо з цим не погодитися. Життя надто коротке, щоб його проспати. І в той же час, надто коротке, щоб не спати зовсім.

Людині потрібен сон в середньому 7-8 годин на добу. При цьому, мало хто готовий собі дозволити спати так довго. Різні дослідження показують, що брак сну призводить до таких наслідків, як ожиріння (брак енергії і зайве вживання калорійної їжі), аварії на дорозі (послаблена увага), поганий зовнішній вигляд, застуда та грип (слабкий імунітет), недостатнє відновлення мозкових клітин, ризик раку та інсульту. Поділюся трьома своїми міркуваннями з цього приводу:

1. Бог створив нас із потребою спати для виживання. Багато хто з нас вже стикався з наслідками безсонних ночей – це виснажує як фізично, так і емоційно. Список наслідків я вказав вище. Бог створив нас не просто для себе, а й для наших дітей і наших ближніх – ми не зможемо виховати здорових дітей або прийти на допомогу, якщо нам самим потрібна допомога. Наше здоров’я належить не стільки нам, скільки нашим нащадкам.

2. Бог створив нас із потребою сну, щоб навчити нас смирення. Нам не вистачає часу і сил, ми стільки всього повинні встигнути зробити. Нам не вистачає сил, і ми закачуємо в себе різні допінги, але навіть з ними наш організм все одно виб’ється з колії і нам доведеться визнати поразку. І ми можемо сказати, що страждаємо безсонням, але навіть безсоння лікується при правильно підібраних ліках і знову надбаних звичках. І, звичайно, “працює” молитва перед сном. Сон вимагає визнання власного безсилля і смиренності перед задумом Божим – залишити все і лягти спати.

3. Бог створив нас із потребою сну, щоб навчити нас довірі. Давид неодноразово пише в псалмах про те, що лягає, спить і встає, тому що Господь охороняє його. Також Ісус: Він знав, що Отець не залишить Його, і спав, хоча навколо бушувала буря і Його учні знемагали від страху. Я б навіть сказав, що спати – це по-християнськи. Тому що настає ранок, і Божа милість оновлюється щодня. Сон і ранок – це частина Божого задуму.

Я встигну зробити те, що мені дозволить Бог. Він зі мною вночі і вдень. Він – мій Творець, в Його руках все, і моє життя занадто коротке, щоб не спати.

Джонатан Парнелл

Переклад з російської: Максим Гонтар

За матеріалами: grehu.net

Фото: vbis.ca

No Comments Yet

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.